Viața e un dar, nu o opțiune

septembrie 8th, 2011

Pentru că viața nu e întotdeauna așa cum ne-o dorim și pentru că suicidul în rândul tinerilor este o problemă socială gravă, doresc să vă semnalez un eveniment care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni.

Doamna doctor Elena Brănaru, de la Centrul de Prevenire a Tentativelor de Suicid la Copii şi Adolescenţi – Spitalul de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia”, împreună cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, Primăria sectorului 5 și Asociaţia de Suicidologie organizează pe 10 septembrie 2011 – Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului – un eveniment cu deviza „Viaţa este un dar, nu o opţiune”.

Evenimentul se va desfăşura în doua etape diferite

  • „Priveşte viaţa prin ochi de copil” – concurs de desene pe asfalt, la care vor participa aproximativ 50 de copii cu vârsta cuprinsă între 4 şi 6 ani – desfăşurat între orele 11.00 – 12.30, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 1, sector 1, în zona fântânii din faţa Facultăţii de Geografie şi pe trotuarul din faţa Facultăţii de Litere, de pe Strada Edgar Quinet nr. 5-7. Desenele vor fi premiate.
  • Tot în Piaţa Universităţii, la fântâna din spatele Facultăţii de Arhitectură, între orele 21.00 – 22.00, aproximativ 100 de adolescenţi şi tineri vor aprinde lumânări în memoria prietenilor şi cunoscuţilor care şi-au găsit sfârşitul în urma unei sinucideri, transmiţând totodată un mesaj distinct în vederea implicării comunităţii în activităţile de prevenire a suicidului:

ATUNCI….nu ţi-am auzit strigătul
NE IARTĂ!
ACUM…….lumină în amintirea ta… şi preţuire pentru viaţă.

Articol in categoria: Comunicate


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/jaxadv/public_html/ileanasavu.ro/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273