Ziua internationala a drepturilor copilului

noiembrie 20th, 2009

Aniversăm astăzi, 20 noiembrie 2009, 20 de ani de la adoptarea Convenţiei ONU cu privire la drepturile copilului, de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Lansare Disney Channel

Lansare Disney Channel

LA MULTI ANI DRAGI COPII!

România a fost printre primele state ale lumii care a ratificat această convenţie, la 28 septembrie 1990, dar este printre putinele tari din lume care lasa sa treaca neobservata aceasta importanta aniversare, pentru simplul motiv ca avem alegeri prezidentiale.

Convenţia cu privire la Drepturile Copilului este un instrument legal care defineşte fără echivoc responsabilităţile Guvernelor faţă de copii, iar această aniversare , la 20 de ani de la adoptare, lansează din nou guvernelor lumii provocarea de a-şi respecta şi consolida angajamentele fată de copii.

Este important ca fiecare părinte şi persoană care interacţionează cu copiii să cunoască şi să aplice prevederile acestei convenţii. Este important ca noi toţi să întelegem că avem o responsabilitate specială faţă de copiii noştri, care sunt viitorul nostru.

Protecţia drepturilor copilului reprezintă pentru Partidul Social Democrat o prioritate la nivel national şi a acţionat continuu şi cu consecvenţă, de-a lungul acestor 20 de ani, elaborând şi punând în aplicare politici si programe in beneficiul copiilor, pentru susţinerea cu preponderenţă a copiilor aflaţi în dificultate.

Guvernul PSD a elaborat şi aprobat în 2004 Legea nr.272 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, lege unanim apreciată la nivel european şi internaţional. Prevederile acestei legi, ca şi toate proiectele PSD în favoarea copiilor, promovează combaterea disparităţilor şi inegalităţilor de orice fel ce afectează copiii, şanse egale la o educaţie de calitate pentru toţi copiii şi la o stare de sanatate care să le asigure o dezvoltare armonioasă, protejarea copiilor împotriva oricăror forme de discriminare, dreptul copiilor de a-ţi exprima opinia asupra problemelor care ii privesc, protejarea copiilor împotriva oricăror forme de violenţă (trafic, exploatare, rapiri).

Articol in categoria: Comunicate


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/jaxadv/public_html/ileanasavu.ro/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273